Romanii considera destinatiile de vacanta interne sigure; ei isi propun sa calatoreasca in Transilvania, Bucovina si Delta Dunarii

Data publicarii: 24-03-2016 | Economie

Romanii considera destinatiile de vacanta interne ca fiind sigure si isi propun ca in 2016 sa se bucure de mai multe calatorii in regiuni precum Transilvania, Bucovina sau Delta Dunarii, conform unui studiu realizat de un portal de rezervari online, remis, joi, AGERPRES.

Aceștia au declarat că vor continua să călătorească în afara țării, însă cu mai multă precauție și atenție asupra securității lor. 60% dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța în România. Cele mai populare destinații de vacanță ale anului 2016 sunt satele din Bucovina și Transilvania, unde 32% dintre respondenți au afirmat că își vor petrece vacanța, litoralul Mării Negre — pentru care vor opta 29%, Delta Dunării — preferată de 22% dintre respondenți, precum și Valea Prahovei, spre care și-au îndreptat atenția 10% dintre cei chestionați, conform studiului realizat de HotelGuru.ro.

Deși majoritatea celor 2.300 de respondenți a declarat că nu și-au schimbat destinația de vacanță în urma atentatelor teroriste, aproape 60% dintre ei au declarat că de acum vor ține cont și de securitatea destinației de vacanță. Totodată, 9 din 10 români consideră că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța.

În topul încrederii au mai fost enumerate destinații precum Spania, Italia și Grecia, urmate de țări ca Elveția, Portugalia și Austria.

Din studiu reiese că românii cheltuie, în medie, 150 lei într-o zi de concediu într-o destinație internă, în timp ce bugetul minim de vacanță în străinătate ajunge, în medie, la 150 de euro/zi de persoană. Cei mai mulți români au spus că vor călători în cuplu, în familie sau cu prietenii. Doar 5% dintre persoanele care au răspuns chestionarului au declarat că vor călători singure.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: