Banca Mondiala finanteaza suplimentar cu 48 milioane de euro Proiectul Controlului Integrat al Poluarii cu Nutrienti din Romania

Data publicarii: 29-03-2016 | Economie

Consiliul Director al Bancii Mondiale a aprobat luni o finantare suplimentara pentru Romania in valoare de 48 milioane euro pentru Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti, care va sprijini eforturile tarii de a reduce deversarea de nutrienti (nitrogen si fosfor) in corpurile de apa si de a respecta la nivel national cerintele Directivei UE privind Nitratii, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale remis, marti, AGERPRES.

Această finanțare va completa proiectul sprijinit inițial de către Bancă în valoare de 50 de milioane euro și va fi orientată către intensificarea investițiilor și practicilor de management în vederea reducerii poluării cu nutrienți din surse agricole, animale și umane în întreaga țară.

Aproximativ 30.000 de ferme mici vor beneficia de ajutor în ceea ce privește colectarea gunoiului de grajd și a unităților de compostare, gestionarea gunoiului de grajd, producția de biogaz din deșeuri de origine animală și/sau epurarea canalizării și apelor reziduale.

"România este înzestrată cu resurse agricole importante. Protejarea și valorificarea acestora este intrinsec corelată cu utilizarea sustenabilă a terenului și punerea în aplicare a practicilor de producere agricolă ecologice", a declarat Elisabetta Capanelli, Director de țară pentru România și Ungaria, Banca Mondială.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: