Borc: Vom incerca sa aprobam infiintarea unui Consiliu de competitivitate, in sedinta de Guvern de miercuri

Data publicarii: 29-03-2016 | Economie

Romania are nevoie de o viziune pe termen lung si, de aceea, in sedinta de guvern de miercuri, 30 martie 2016, se va incerca sa se aprobe infiintarea unui Consiliu de competitivitate, ce va contribui la atingerea acestui scop, a declarat, marti, in cadrul conferintei AmCham Romania, Costin Borc, viceprim-ministru si ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

'Suntem de acord cu mesajul președintelui, că trebuie că construim continuitate. Țara are nevoie de o viziune pe termen lung, care să acorde stabilitate, încredere ș.a.m.d. Ce facem pentru acest lucru? Mâine, în Guvern, vom încerca să aprobăm înființarea unui Consiliu de competitivitate prin care, dacă va fi aprobat și de Parlament, România va avea o viziune și o strategie pe termen lung. Guvernul lucrează, de asemenea, la un draft pe viziune economică pe care îl vom dezbate cu celelalte partide politice, mediul de afaceri, sindicate, patronate. Pentru acest lucru avem nevoie un Centru de strategie, pe expertiză, care să fie capabil să răspundă acestor provocări pe termen lung. Trebuie să transformăm Ministerul Economiei într-un administrator, într-un centru al strategiei. Companiile de stat cred că trebuie să fie administrate de către profesioniști', a afirmat Borc.

Oficialul a precizat, totodată, că, deși România încă suferă la capitolul percepției, a derula afaceri aici reprezintă un lucru pozitiv.

'România încă suferă din cauza percepției greșite. Consider că, făcând afaceri în România, este un lucru pozitiv. Dacă sunteți aici, înseamnă că aveți afaceri profitabile, altfel nu ați fi prezenți aici. Nu spun că este ușor să faci afaceri în România, dar spun că, până la urmă, în ultimul ceas dumneavoastră reușiți să obțineți rezultate așteptate. Imaginați-vă cum ar fi fără problemele cu care vă confruntați în raport cu administrația. Ar fi plictisitor... Ce le veți spune la cină prietenilor, ce anecdote le-ați mai spune...? Cred că România este un mediu propice pentru afaceri. De asemenea, cred că trebuie să schimbăm cumva percepția, iar în anii următori România va fi în această parte a Europei un loc bun pentru business', a spus Costin Borc.

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) a organizat, marți, conferința de lansare a Raportului de Competitivitate pentru România, eveniment la care sunt așteptați reprezentanți ai autorităților și mediului de afaceri.

Raportul conține și o serie de recomandări bazate pe o analiză statistică și pe rezultatele sondajelor de opinie realizate în rândul directorilor executivi ce conduc afaceri în România asupra progreselor înregistrate de țara noastră din perspectiva cadrului legislativ, administrației publice, infrastructurii fizice, resurselor umane și a politicii fiscale și monetare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: