Homor (CNADNR): Nimeni din companie nu a spus ca lucrarile de reparatii la A2 incep mai devreme de septembrie; este o dezinformare intentionata

Data publicarii: 04-04-2016 | Economie

Traficul nu va fi restrictionat pe autostrada A2 in sezonul estival, iar lucrarile de reparatii, estimate la 42 de milioane de lei, nu vor reprezenta o carpire a gropilor care apar in fiecare an, ci o remediere de durata, pentru zeci de ani, a declarat luni directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Catalin Homor, in cadrul unei intalniri cu presa.

"Pe autostrada A2 au apărut o serie de probleme pe un sector de drum mai vechi, care apar în fiecare an. Am întreprins acțiuni de identificare a fondurilor pentru o remediere de durată, pentru zeci de ani, respectiv 42 de milioane de lei. Trebuie să se parcurgă niște etape prevăzute de lege (...) Nimeni din companie nu a spus că lucrările încep mai devreme de septembrie. Deci este vorba de dezinformare intenționată și constantă. În sezonul estival nu se va restricționa traficul", a explicat Homor.

În ceea ce privește podul de la Agigea, șeful CNADNR a spus că, în cazul în care se închide, există noul pod, care presupune o lungire a traseului cu doar 700 de metri. Homor afirmă că în această situație este vorba de o problemă istorică, având în vedere că din 2011 se lucrează la acel pod. "Facem un audit să vedem ce facem cu acest contract", a adăugat Homor.

Referitor la fisurile din asfalt, așa-zisele "rosturi", directorul general al CNADNR a reiterat că lucrările încep acum și se vor termina la vară.

Sursa: Agerpress