UniCredit a acordat premii de peste 4.000 de euro copiilor talentati

Data publicarii: 28-11-2006
UniCredit Group Romania a acordat, marti, premii in valoare de 4.200 de euro copiilor care au participat la concursul de creatie "Povestea mea" organizat de fundatia Freedom House Romania si UniCredit. Concursul "Povestea mea" este parte a campaniei "Copiii Nevazuti", dezvoltate de fundatia Freedom House si UniCredit Group, scopul campaniei fiind acela de promovare si respectare a drepturilor copilului. Campania s-a desfasurat in perioada 15 septembrie- 28 noimebrie.

Pe parcursul campaniei au fost organizate, in parteneriat cu muzeul National de Arta a Romaniei (MNAR), ateliere de creatie pentru copiii inscrisi la sectiunea desen si un curs de arta fotografica la scoala Principesa Margareta din Bucuresti. La concurs au participat 2.000 de copii din toata tara.

Campania Freedom House a avut trei etape. Activitatea centrala a campaniei a fost promovarea filmului "Copiii Nevazuti", o productie cinematografica realizata in scop umanitar de sapte regizori.  Emir Kusturica, Medhi Charef, Spike Lee, Katia Lund si John Woo sunt cativa dintre regizorii care au realizat filmul.

Filmul a rulat in Iasi, Targu Mures, Sibiu, Timisoara, Arad, Craiova, Brasov si in Bucuresti.

Potrivit directorului Freedom House, Cristina Guseth, o parte din banii colectati din vizionarea filmului vor fi donati agentiilor Natiunilor Unite, Fondului Mondial pentru Hrana si UNICEF, pentru dezvoltarea unor programe destinate copiilor din tarile care se confrunta cu probleme in domeniul drepturilor copilului.

Pe parcursul campaniei a fost organizat si un concurs de jurnalism social. "Despre copii in mass media", destinat  jurnalistilor din presa centrala si locala. La concurs s-au inscris  40 de jurnalisti la sectiunea  presa scrisa si aproape 20 pentru productii audio-vizuale.

Freedom House Romania a dezvoltat campania in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului(ANPDC), MNAR, fundatia Chance for Life si cu Inspectoratul Scolar Bucuresti.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: