Peste 60% dintre tinerii romani vor sa schimbe situatia economica in care se afla Romania (studiu)

Data publicarii: Astazi, 27-04-2016 | Economie

Peste jumatate dintre tinerii din mediul urban (64%), cu varsta cuprinsa intre 18-29 de ani, sunt preocupati de situatia economica a Romaniei, conform studiului cantitativ realizat de Exact Cercetare si Consultanta, remis miercuri AGERPRES.

Întrebați care ar fi primele probleme de care s-ar ocupa în situația în care ar deveni un leader mondial, 50% dintre tineri au mai menționat terorismul și încălzirea globală & poluarea, iar 98% consideră că progresul nu este despre a consuma mai mult, ci despre a consuma mai bine. De asemenea, 88% dintre ei consideră că societatea ar fi una mai bună dacă oamenii ar fi mai concentrați pe a împărți lucruri cu ceilalți și nu pe a le deține.

Procentajul cel mai ridicat în rândul tinerilor este întâlnit în cazul utilizării serviciilor de crowdfunding (28%), car sharing-ul fiind menționat de 18% dintre aceștia, în timp ce apartment sharing-ul și ride sharing-ul de un procent de doar 13% și, respectiv, 11%, fiind concepte de business aflate încă la început.

"Considerându-se informați și cu acces permanent atât la lumea din jurul lor, cât și la lumea aflată departe de ei, tinerii actuali simt însă și nevoia de a fi diferiți unii de ceilalți. Conform studiilor calitative desfășurate de noi, aceștia aleg să utilizeze branduri care le oferă experiențe aspiraționale și noi modalități de exprimare a personalității lor. Ei vor să definească branduri și să facă parte din ADN-ul lor", spune Lăcrămioara Loghin, coordonatorul studiului.

Dacă în Occident, Twitter și Instagram sunt cele mai utilizate platforme sociale, în România Facebook-ul se bucură în continuare de cea mai mare popularitate în rândul tinerilor. Tinerii din afară sunt însă mult mai precauți când vine vorba de conținutul pe care îl share-uiesc pe această rețea de socializare, datorită faptului că părinții sau alte rude dețin un cont pe Facebook.

Un număr de 9 din 10 tineri români aleg însă să utilizeze Facebook-ul zilnic. Pentru WhatsApp optează zilnic 5 din 10 tineri, în timp ce pentru Instagram 2 din 10. Twitter nu se află pe lista preferințelor tinerilor din România, mai puțin de unu din 10 fiind activ zilnic pe această rețea de socializare.

Studiul cantitativ a fost realizat în luna noiembrie 2015, universul cercetării fiind reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, rezidente în mediul urban și utilizatoare de internet.

Sursa: Agerpress