Danila: Bancile vor participa la co-finantarea proiectelor cu 5 miliarde euro

Data publicarii: 29-11-2006
Contributia bancilor la co-finantarea proiectelor care vor fi realizate cu finantare europeana dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va fi de circa 5 miliarde de euro, a declarat presedintele BCR, Nicolae Danila, care a participat la o conferinta pe tema finantarii dezvoltarii regionale, aflam din Cronica Romana. Romania va primi de la UE, in perioada 2007-2013, fonduri nerambursabile de 29,2 miliarde euro, din care 12 miliarde euro pentru agricultura si dezvoltare rurala si 17,2 miliarde euro fonduri structurale si de coeziune. Danila a precizat ca BCR este hotarata sa joace un rol important in procesul de absorbtie de catre Romania a fondurilor europene, dupa aderare.

Acesta a aratat ca toate bancile sunt chemate sa participe la pregatirea, finantarea sau co-finantarea unor asemenea proiecte, insa proiectele mari, care presupun finantari considerabile, vor putea fi accesate de bancile mari, pentru a contribui direct la finantare.

Nicolae Danila a apreciat ca, dupa aderare, cota de piata a BCR pe segmentul de retail nu va scadea, ci, tinand cont si de strategia bancii de a-si consolida pozitia, vor fi inregistrate chiar unele majorari ale cotei de piata pe zone selective, unde BCR are deja avantaj competitiv, expertiza, si unde isi va spune cuvantul apartenenta la grupul Erste.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: