Victor Grigorescu: Sper ca Hidroelectrica va ramane in aceasta linie a profesionalizarii, a deciziilor luate pe ratiuni de eficienta

Data publicarii: 02-06-2016 | Economie

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, si-a exprimat joi speranta ca Hidroelectrica va ramane, dupa iesirea din insolventa, o societate in care deciziile sunt luate in functie de criterii de eficienta economica.

"Sper că Hidroelectrica va rămâne în această linie a profesionalizării, a meritocrației, a deciziilor luate pe rațiuni de eficiență, pe rațiuni economice. Numai astfel Hidroelectrica își va îndeplini menirea, adică va continua să fie un pilon al sistemului energetic", a declarat Victor Grigorescu la festivitatea organizată, joi, în localitatea argeșeană Căpățâneni, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Hidrocentralei Vidraru.

Ministrul a apreciat că procesul de restructurare prin care a trecut Hidroelectrica în perioada insolvenței a fost unul corect, care i-a consolidat poziția pe piața energiei.

"Hidroelectrica este cu siguranță una dintre cele mai importante companii ale sectorului energetic românesc. A trecut printr-un moment complicat, de durată și este astăzi, sperăm și știm, la sfârșitul acestui calvar, printr-un proces corect de restructurare. Cred că statul a făcut bine să folosească toate mijloacele legale care îi stau la dispoziție pentru a repune compania pe un drum corect, pentru a-i valorifica potențialul", a spus Victor Grigorescu.

În opinia sa, Hidroelectrica ar putea juca, alături de alte mari companii românești din domeniul energetic, un rol important în această zonă a Europei.

Sunt câteva companii în sistemul energetic ce au astăzi anvergură (...), au profil nu numai de jucător la nivel național, au și resurse să aibă aspirații mai mari. Din acest punct de vedere, Hidroelectrica este într-un club extrem de select și la începutul unui drum care, sunt convins, o va duce către locul pe care și-l merită în economia românească și (...) în economia Europei centrale și de est", a mai spus ministrul Energiei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: