Remus Borza: Hidroelectrica a alocat 1,2 miliarde de euro pentru investitii pentru perioada 2015-2020

Data publicarii: 02-06-2016 | Economie

Hidroelectrica a alocat 1,2 miliarde de euro pentru investitii in perioada 2015-2020, desi a trecut printr-o perioada dificila de insolventa, a anuntat administratorul judiciar Remus Borza la festivitatea organizata joi in localitatea argeseana Capataneni, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la punerea in functiune a Hidrocentralei Vidraru.

"Tot ne mănâncă unii (...) că Hidroelectrica de-aia a făcut atâta profit, că a tăiat bugetele fie de la mentenanță, fie de la investiții. Absolut fals, nu are de-a face una cu alta. (...) Cu toate acestea, Hidroelectrica, într-o perioadă de restriște, a alocat 1,2 miliarde de euro bugetului de investiții pe cinci ani de zile, 2015-2020", a declarat Borza.

În susținerea afirmațiilor sale, administratorul judiciar a enumerat câteva dintre investițiile derulate de Hidroelectrica în ultima perioadă.

"Anul trecut am semnat contractul de 75 de milioane de euro cu Stejarul, anul trecut am demarat în trombă finalizarea unor investiții, fie că se cheamă Dumitra, Bumbești (...), o lucrare de 210 milioane de euro. (...) Domnul ministru (ministrul Energiei — n.r.) va avea onoarea săptămâna viitoare să inaugureze centrala de la Bretea, o centrală nouă-nouță de 12 megawați, 78 de milioane de euro valoarea investiției. (...) Deci iată că avem investiții", a concluzionat Borza.

El a adăugat că au fost alocate sume suficiente și pentru mentenanță, renunțându-se doar la contractele cu firmele care căpușau societatea.

"Și la mentenanță am tăiat doar ceea ce au furat firmele prietene, alea vreo 200 de căpușe. Bugetul de mentenanță a fost în fiecare an în jur de 45 de milioane de euro, ceea ce este mai mult decât îndestulător", a precizat administratorul judiciar de la Hidroelectrica.

Hidroelectrica se află din nou în insolvență din februarie 2014. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: