Borza despre iesirea Hidroelectrica din insolventa: Pe 8 iunie vom pune pusca in cui

Data publicarii: 02-06-2016 | Economie

Hidroelectrica ar urma sa iasa din insolventa pe 8 iunie, cand este programat urmatorul termen al rejudecarii dosarului la Tribunalul Bucuresti, a sugerat administratorul judiciar Remus Borza la festivitatea organizata joi in localitatea argeseana Capataneni, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la punerea in functiune a Hidrocentralei Vidraru.

"Nu am venit cu gândul de a mă pensiona de la Hidroelectrica, deși evident că m-ar fi onorat. (...) Pot să anunț cu oarecare tristețe, durere, dar până la urmă e ca un părinte care și-a crescut bine copilul, ajunge la vârsta majoratului și îi dai drumul în lume să se descurce, pe 8 iunie vom pune și noi pușca în cui și ne vom lua rămas bun de la un colectiv de oameni minunați, cu care în acești ani, nu ușori, am făcut istorie", a declarat Borza.

Administratorul judiciar a făcut și un bilanț activității sale din ultimii ani la conducerea Hidroelectrica.

"În 2012 am preluat cea mai îndatorată companie din România, cu 1,2 miliarde de euro datorii. Astăzi Hidroelectrica nu mai datorează nimănui un leu. Am reușit performanța, fără să țepuim pe nimeni, să plătim acești bani la valoare nominală, ban pe ban. În 2012 am preluat o societate cu 177 de milioane de euro pierderi pe ultimele două exerciții financiare. (...) În ultimii trei ani de zile, Hidroelectrica a încheiat exercițiile financiare cu un profit brut cumulat de peste 500 de milioane de euro. A reușit performanța o companie în insolvență, caz unic în lume, să dea dividende acționarilor", a spus Remus Borza.

El a apreciat că ceea ce s-a realizat la Hidroelectrica în perioada insolvenței este un adevărat miracol economic.

"În acești ani am reușit să facem un miracol la Hidroelectrica, să o transformăm în cea mai eficientă, cea mai profitabilă companie din România. (...) 500 de milioane de euro profit operațional din 850 de milioane de euro cifră de afaceri", a precizat Borza.

Hidroelectrica se află din nou în insolvență din februarie 2014. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: