Negritoiu (ASF): La Carpatica asteptam evaluarea consultantului; urmatoarele masuri de redresare vor fi anuntate probabil in iulie

Data publicarii: 02-06-2016 | Economie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va anunta in luna iulie urmatoarele masuri de redresare la Carpatica Asig, iar, in paralel, discuta cu investitori externi preluarea societatii de asigurari, a declarat, joi, presedintele ASF, Misu Negritoiu.

"Carpatica, sub regimul de supraveghere și de conducere temporară de către Fondul de Garantare a Asiguraților merge foarte bine, se face curățenie, se reinterpretează un registru sau operațiuni pe care le-au făcut ei, care să conducă la o sănătate financiară sporită. Așteptăm evaluarea de la consultantul Deloitte, pe care o vom avea probabil spre sfârșitul acestei luni. În legătură cu următoarele măsuri de redresare, o să anunțăm probabil în luna iulie", a explicat Mișu Negrițoiu.

El a precizat că la nivelul ASF au fost discuții cu privire la Carpatica și cu alți investitori, în afara International Insurance Consortium (IIC), care si-a exprimat, deja, public, intenția de a investi în societatea din Sibiu, însă care este mai degrabă din partea persoanelor fizice decât ale persoanelor juridice.

"Probabil săptămâna viitoare vom lua o decizie în legătură cu un dosar pe care îl avem (cu IIC — n.r.) și, în același timp, am mai deschis posibilitatea și pentru alți investitori (de a investi în Carpatica — n.r.). Am avut de curând discuții la București cu alți investitori interesați, care se uită și la Carpatica", a mai spus șeful ASF.

Potrivit acestuia, investitorii menționați sunt străini, însă nu a oferit mai multe detalii despre aceștia, motivând că așteaptă conturarea discuțiilor.

ASF a anunțat la finalul lunii ianuarie 2016 că a decis aplicarea măsurilor de rezoluție în cazul societății de asigurări Carpatica Asig, ceea ce presupune preluarea companiei de către autoritate în vederea redresării, respectiv vânzării. Prin mecanismul de rezoluție se dorește o intervenție a autorității în cazul în care o companie de asigurare nu poate îndeplini cerințele legale, înainte de a intra în faliment.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: