UPDATE MFP va plati bancilor din consortiul de intermediere a titlurilor pentru populatie un comision de 0,2% din vanzari

Data publicarii: Astazi, 03-06-2016 | Economie

UPDATE ORA 15.18 Ministerul Finantelor Publice va plati fiecarei banci din consortiul de intermediere si vanzare a titlurilor de stat un comision de administrare de 0,2% din vanzarile pe piata primara realizate de fiecare banca in parte, respectiv Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank, se arata intr-un comunicat al Ministerului transmis, vineri, AGERPRES.

"Pentru stimularea unei mai bune distribuiri a emisiunii, MFP va plăti fiecărei bănci intermediare un comision de administrare de 0,2% aplicat la volumul vânzărilor de titluri de stat realizat pe piața primară de fiecare bancă în parte", se menționează în comunicat.

Consorțiul de bănci va fi condus de BCR, aceasta având rolul de lead manager și agent de plată.

"Cele patru instituții financiare nu vor percepe niciun cost persoanelor fizice pentru cumpărarea titlurilor de stat, dacă subscripția se face prin acestea. De asemenea, pentru tranzacțiile de vânzare/cumpărare pe piața secundară prin mecanismul BVB, comisionul maxim perceput de bănci este de 0,1% din valoarea tranzacției", se mai arată în comunicat.

În continuare, Ministerul va stabili, în colaborare cu băncile selectate, calendarul și strategia de promovare și lansare a emisiunii.

"Data lansării și perioada de subscriere vor fi anunțate public, urmare a parcurgerii etapelor prevăzute de legislația în vigoare pentru realizarea emisunii de titluri de stat pentru persoane fizice", se subliniază în comunicat.

ORA 13.40 Consorțiul format din BCR, BRD, BT și Raiffeisen va intermedia emisiunea de titluri de stat pentru populație

Consorțiul format din Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank va intermedia emisiunea de titluri de stat pentru populație pe care Ministerul Finanțelor Publice o va lansa în luna iulie, au declarat pentru AGERPRES surse din minister.

Emisiunea va avea o valoare nominală de 100 de milioane de lei, iar valoarea unui titlu va fi de 100 de lei. Scadența este la doi ani, iar dobânda va fi fixă.

În plus, deținătorii de titluri vor participa, la scadență, la o loterie, în cadrul căreia vor fi selectați 100 de participanți, ce vor încasa un premiu de 1.000 de lei fiecare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: