ACEA: Cresterea vanzarilor de masini noi in Europa va accelera in 2016

Data publicarii: Astazi, 03-06-2016 | Economie

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a revizuit in crestere estimarile privind vanzarile auto in acest an, pe fondul redresarii economiei, transmite Reuters.

Avansul vânzărilor auto pe piața europeană va fi de 5% anul acesta, la 14 milioane de unități, față de un avans de 2% previzionat în ianuarie, a declarat președintele Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, Dieter Zetsche.

"În acest an ne așteptăm la o creștere a vânzărilor de autoturisme noi în UE de 5%. Și livrările de vehicule comerciale ar trebui să crească substanțial", a afirmat Dieter Zetsche. Acesta a adăugat că vânzările din acest an vor fi totuși sub nivelul înregistrat înaintea crizei financiare, de 15,5 milioane de unități.

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 9% în ritm anual în luna aprilie 2016, datorită unor creșteri de două cifre înregistrate pe piețele din Italia și Spania, a anunțat luna trecută Asociația Constructorilor Europeni de Automobile.

Un număr de 1,318 milioane autoturisme au fost înmatriculate în Uniunea Europeană și țările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) în aprilie, în creștere cu 9% comparativ cu 1,210 milioane autoturisme înmatriculate în perioada similară din 2015. ACEA a subliniat că vânzările de autoturisme în Uniunea Europeană au crescut pentru a 32-a lună la rând, atingând "cel mai ridicat nivel înregistrat după luna aprilie din 2008", precizează ACEA.

Toate marile piețe auto europene au înregistrat creșteri în luna aprilie, în frunte cu Italia unde înmatriculările au crescut cu 18,6%, urmată de Spania (creștere de 10,3%), Franța (7,9%), Germania (5,6%) și Marea Britanie (4,4%). Pe primele patru luni ale anului, piața auto europeană a înregistrat o creștere de 8,3%, fiind înmatriculate 5,251 milioane autoturisme noi în UE și țările EFTA.

Piața auto din România a consemnat o creștere de 12,6% în luna aprilie 2016, fiind înmatriculate un număr de 6.174 de autoturisme. Pe primele patru luni ale anului, piața auto din România a înregistrat o creștere de 18,7%, fiind înmatriculate 23.645 autoturisme.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: