China: Vanzarile auto au inregistrat in luna mai ritmul cel mai rapid de crestere din acest an

Data publicarii: 13-06-2016 | Economie

Vanzarile de automobile in China, cea mai mare piata auto din lume, au inregistrat in luna mai ritmul cel mai rapid de crestere din acest an, datorita reducerilor de taxe, transmit Xinhua, Reuters si Wall Street Journal.

Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunțat că livrările de autoturisme, SUV-uri și vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 9,8%, la 2,09 milioane de unități. Livrările de automobile au urcat cu 11,3% luna trecută, la 1,79 milioane de unități.

În primele cinci luni din acest an, s-au vândut 5,67 milioane de vehicule, în creștere față de perioada similară din 2015, după ce autoritățile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziționarea mașinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici.

"Industria auto înregistrează progrese comparativ cu anul trecut și înregistrează o perioadă de stabilitate, fiind posibile noi creșteri în viitor", se arată într-un comunicat al CAAM.

În 2015, vânzările de autovehicule în China au înregistrat cel mai lent ritm de creștere din ultimii trei ani, de 4,7%, după un avans de 6,9% în 2014 și de 13,9% în 2013.

CAAM prognozează că vânzările de autovehicule ar urma să urce cu 6% în acest an, până la 26,04 milioane de unități.

Sursa: Agerpress