Matjia Laco (Banca Mondiala): Investitiile public-private raman principala speranta pentru cresterea economica din UE

Data publicarii: 16-06-2016 | Economie

Investitiile public-private vor ramane principala sursa de speranta pentru crestere economica in Uniunea Europeana (UE), a declarat, joi, in cadrul Summitului Bancar 'Banking 365 - Banca Viitorului', Matija Laco, economist in cadrul biroului de la Bruxelles al Bancii Mondiale.

'La nivelul anului 2016, economia europeană va continua să aibă o creștere modestă care nu va fi încă foarte sustenabilă. Direcția pentru viitor va depinde foarte mult de activitățile investiționale ce pot fi stimulate. Investițiile public-private vor rămâne principala sursă de speranță pentru creștere economică pentru acest an', a spus Laco.

Potrivit reprezentantului Băncii Mondiale, criza emigranților și Brexitul reprezintă o parte dintre incertitudinile ce privește Uniunea Europeană, în timp ce preșul petrolului și încetinirea creșterii economice a Chinei pot contribui în mod negativ la lista de riscuri externe.

'Incertitudinile din Uniunea Europeană vor fi determinate, printre altele, de criza emigranților, discuțiile pe tema Schengen, Brexit — înainte și după referendumul din 23 iunie, inclusiv planurile monetare și fiscale ulterioare. În plan extern, riscurile vizează: prețul petrolului, volatilitatea sectorului financiar, precum și încetinirea creșterii economice a Chinei', a subliniat Matija Laco.

Oxygen Events organizează, joi, cu sprijinul Asociației Române a Băncilor (ARB) și Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), o nouă ediție a Summitului Bancar: 'Banking 365 — Banca Viitorului'.

În cadrul evenimentului se discută pe marginea ultimelor informații macroeconomice, a limitelor și măsurilor de aplicare a Legii dării în plată, precum și despre strategiile de abordare a politicii de economisire/creditare, creșterea încrederii în serviciile oferite de bănci și tendințe de digitalizare a băncilor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: