Directorul general al Groupama Romania este noul presedinte al Camerei franceze de comert si industrie din Romania

Data publicarii: 16-06-2016 | Economie

Directorul general al Groupama Romania, Francois Coste, va ocupa functia de presedinte al Camerei franceze de comert si industrie din Romania (CCIFER), a anuntat, joi, institutia intr-un comunicat de presa.

Decizia a fost luată în ședința din data de 14 iunie a Consiliului de Administrație al Camerei franceze de comerț și industrie din România.

Potrivit sursei citate, Coste se află în România din anul 2012 și beneficiază de o experiență profesională de peste 34 de ani, caracterizată de o mare mobilitate geografică (Franța, Norvegia, Nigeria, China, Japonia, Statele Unite, Spania, România) și a funcțiilor îndeplinite (CFO, Distribuție, IT, RH, COO, CEO) în cadrul Michelin, Axa și Groupama.

Începând din anul 2013, Francois Coste s-a alăturat Consiliului de Administrație al CCIFER.

Tot în data de 14 iunie, Consiliul de Administrație al Camerei franceze de comerț și industrie din România l-a ales pentru funcția de vicepreședinte al CCIFER pe Richard Perrin, advisory partner KPMG România. Perrin este administrator CCIFER din 2008, iar de-a lungul timpului a coordonat mai multe proiecte strategice la Cameră.

CCIFER este activ implicată în dezbaterile publice cu privire la subiecte de maximă importantă pentru comunitatea de afaceri precum modificarea legislației muncii, crearea de filiere de învățământ profesionale sau îmbunătățirea infrastructurii. În 2015, CCIFER a publicat Cartea Albă a competitivității care cuprinde 8 sectoare strategice pentru o Românie atractivă și competitivă în economia globală.

Instituția organizează peste 50 de evenimente anual și le oferă membrilor oportunități de networking și de afaceri. De 5 ani, Camera propune un Centru de formare continuă și un Incubator de afaceri. În 2016, CCIFER a lansat French Hub — o platformă de antreprenoriat pentru a consilia și oferi orientare proiectelor de antreprenoriat venite de la membri.

Acest an marchează pentru CCIFER 20 de ani de existență și de angajament în scopul dezvoltării întreprinderilor și a României. Camera regrupează 450 de membri, care reprezintă 15% du PIB-ul României și mai mult de 135.000 de locuri de muncă.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: