Asociatia Ivan Patzaichin-Mila 23: Ecoturismul reprezinta un instrument de dezvoltare, nu doar o nisa in industria de turism

Data publicarii: 17-06-2016 | Economie

Ecoturismul reprezinta din perspectiva noastra un instrument de dezvoltare, nu doar o nisa in industria de turism, iar acest segment poate deveni strategic pentru dezvoltarea economica, a afirmat, vineri, arhitectul Teodor Frolu, reprezentant al Asociatiei Ivan Patzaichin - Mila 23, in cadrul conferintei 'Romania powered by ecoturism'.

"Când vorbim despre natură, majoritatea dintre noi se gândește instantaneu la mediul rural, doar că natura este o resursă care se referă și la urban. Natura nu mai este doar un fundal și o resursă din care să iei fără măsură ceea ce îți oferă. Prin expoziția de aici, vrem să reconstruim niște concepte, cum ar fi barca, închisoarea de la Chilia ca instrument de reintegrare socială, apoi instalația pe care noi am denumit-o 'tezaur' și care se referă la o bancă de genetică ce cuprinde mii de semințe locale, design-ul în care cânepa joacă un rol foarte important. Pe zona de bio-economie sau economie circulară, România este într-o poziție foarte interesantă la care s-a privit, până nu de mult, mai degrabă ca la un handicap. Ecoturismul, din perspectiva noastră, reprezintă un instrument de dezvoltare, nu doar o nișă în industria de turism. Ecoturismul poate fi pentru România un instrument strategic. Această poziționare a României este legitimă și vine cu un patrimoniu important. Faptul că mai avem locuri vechi de 100 de ani, nu înseamnă că acele locuri au rămas cu 100 de ani în urmă", a subliniat Frolu.

În perioada 27 mai — 27 iunie 2016, Sala Dalles găzduiește expoziția Romania Powered by Nature, o inițiativă a Asociației Ivan Patzaichin — Mila 23 de a căuta împreună cu societatea civilă, instituțiile publice, industriile creative și publicul larg soluții viabile pentru a valorifica și promova capitalul natural al României.

Vernisajul este un eveniment 'work in progress' dedicat naturii și inițiativelor cu impact asupra mediului, ecoturismului și economiei bazată pe resurse naturale dezvoltate de mediul public, privat și societatea civilă.

Expoziția este organizată de Asociația Ivan Patzaichin — Mila 23, în parteneriat cu: Muzeul Național de Artă Contemporană, Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ArCub, Institutul Cultural Român, Romanian-American Foundation, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, DC Communication, Rowmania, Saint Gobain Glass Romania, Rigips Saint-Gobain.

Sursa: Agerpress