Romania a devenit o poveste de succes in turism si merita mai mult (secretar general OMT)

Data publicarii: 23-06-2016 | Economie

Romania a devenit o poveste de succes in turism si merita mai mult, intrucat are atractii care nu se gasesc in alta parte in lume, a declarat, joi, Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului si inalt demnitar al Organizatiei Natiunilor Unite, in cadrul conferintei internationale "Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate".

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Cel mai important este că turistul în București va fi impresionat de zâmbetele pe care le are toată lumea aici. Este un zâmbet real și foarte dulce, pe care nu îl vezi în alte locuri în lume. România a devenit o poveste de succes în turism și merită mai mult decât ceea ce are", a spus Rifai.

Potrivit acestuia, chiar dacă omenirea nu și-a revenit încă pe deplin în urma crizei economice din 2008-2009, oamenii continuă să călătorească, iar turismul este în creștere la nivel global.

"Oamenii au trecut granițele sfidând toate obstacolele. Această mișcare reprezintă o adevărată schimbare în viața noastră", a spus Rifai.

El a adăugat că la acest lucru a contribuit și revoluția IT. "Astăzi lumea este condusă de revoluția călătoriei și revoluția IT. Tehnologia a dat o voce celor fără de voce. Prin social media, oamenii au înțeles că sunt mai importanți decât guvernele și decât companiile pentru care muncesc. Astăzi călătorul este mult mai informat. Nu mai merge să pui 50 de oameni în autobuz să le arăți palatul și să le povestești cine l-a construit și când. Ei vor să coboare, să vorbească cu paznicii, să mănânce mâncarea locală. Totul trebuie să fie centrat pe consumator", a subliniat secretarul general al OMT.

Potrivit acestuia, anul trecut, au existat peste 2 miliarde de călători în întreaga lume. Turismul a contribuit cu 10% la PIB-ul global, generând 1,4 trilioane de dolari. Turiștii cheltuiesc 3,5 miliarde de dolari în lume pe zi.

"În mințile multor oameni, turismul nu este luat în serios, deși este a treia cea mai importantă industrie din lume. Acum 66 de ani existau doar 22 de milioane de călători transfrontalieri. Astăzi, unul din 11 joburi este creat în turism, iar fiecare job în turism creează alte 1,4 locuri de muncă colaterale", a mai susținut Rifai.

El a mai spus că turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, fiind vorba în principal de socializare.

"Călătoriile au ajuns un motor atât de puternic de transformare la nivel social și politic. Turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, pentru că este vorba oameni care se întâlnesc cu oameni, mănâncă și dansează împreună. Noi în turism credem că afacerea noastră este să ajutăm lumea să devină mai bună", a adăugat oficialul OMT.

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului (OMT), organizează joi Conferința Internațională "Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate".

Acest eveniment, de o importanță majoră pentru turismul național și internațional, își propune, prin tematica abordată, să promoveze și să dezvolte la nivel internațional noul trend în domeniul turistic, legat de organizațiile de management al destinațiilor, care presupune o viziune integrată a tuturor elementelor care definesc și conturează o destinație turistică. La toate aceste discuții participă peste 100 de oficiali ai industriei turistice internaționale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: