Recomandari ANSVSA pentru populatie in vederea prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare in perioadele caniculare

Data publicarii: 23-06-2016 | Economie

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomanda populatiei ca, in perioadele cu temperaturi ridicate, sa acorde o mai mare atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si a locurilor de unde acestea sunt cumparate.

Astfel, consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă.

De asemenea, fiecare Direcție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor se va asigura că, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București, agenții economici vor respecta evitarea expunerii la vânzare a produselor de origine animală în locuri și spații care nu asigură temperaturi adecvate și condiții de igienă corespunzătoare; vor verifica condițiile de manipulare, depozitare și transport ale produselor de origine animală în toate unitățile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar; vor confisca, denatura și distruge produsele de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuției, depozitării sau comercializării; vor interzice comercializarea și punerea în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ștampilate și certificate sanitar veterinar.

Consumatorii pot sesiza autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranței alimentelor, apelând gratuit numărul de telefon — 0800 826 787.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: