VIDEO UPDATE Borc: Daca noi nu suntem mandri de destinatiile noastre, turistii straini nu vor fi niciodata atrasi

Data publicarii: 23-06-2016 | Economie

Romanii ar trebui sa promoveze cu mandrie destinatiile turistice din tara, pentru a atrage cat mai multi turisti straini, a declarat, joi, Costin Borc, vicepremier si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, prezent la conferinta internationala "Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate".

"Ideea de management al destinației este o idee destul de nouă, pe care încă nu am pus-o în practică, dar vrem să învățăm foarte mult din această conferință. Este foarte important pentru noi, la 25 de ani de la deschiderea granițelor, să reîncepem să aducem turiști în România", a spus vicepremierul.

Borc a adăugat că nu trebuie uitat faptul că românii nu au putut călători în străinătate înainte de 1989, iar, după Revoluție, a urmat un val de călătorii în străinătate absolut normal la acea dată după deschiderea granițelor.

"Acum turiștii români redescoperă România și este foarte important să avem încredere în destinațiile noastre, să mergem să vizităm, să lăudăm ce este bun, să atragem atenția când este vorba să corectăm ceva. Dar să fie foarte clar: dacă noi nu suntem mândri de destinațiile noastre, turiștii străini nu vor fi niciodată atrași", a afirmat Borc.

Întrebat care ar fi sectoarele turistice pe care ar trebui să le promoveze intens România, el a enumerat turismul balnear, ecoturismul, turismul rural și cel cultural, alături de Delta Dunării.

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului (OMT), organizează joi Conferința Internațională "Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate".

Acest eveniment, de o importanță majoră pentru turismul național și internațional, își propune, prin tematica abordată, să promoveze și să dezvolte la nivel internațional noul trend în domeniul turistic, legat de organizațiile de management al destinațiilor, care presupune o viziune integrată a tuturor elementelor care definesc și conturează o destinație turistică. La toate aceste discuții participă peste 100 de oficiali ai industriei turistice internaționale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: