Deschiderea unui hotel Sheraton in Cuba - o premiera pentru o multinationala americana in ultimii peste 50 de ani FOTO/VIDEO

Data publicarii: 30-06-2016 | Economie

Lantul hotelier Starwood a inaugurat marti un hotel la Havana, marcand astfel revenirea unei multinationale americane in Cuba comunista, pentru prima data de la revolutia lui Castro din 1959, informeaza AFP.

"Este un moment unic, un moment special" pentru această companie, "prima cu sediul în Statele Unite care vine în Cuba de peste 55 de ani", a declarat Jorge Giannattasio, directorul de lanțului pentru America de Sud, în cadrul unei ceremonii desfășurate marți seară.

Lanțul american, proprietar al hotelurilor Meridien, W. Hotels, Westin și Sheraton, va asigura gestionarea Four Points, un hotel de 186 camere situat în vestul Havanei și aflat în proprietatea grupului turistic Gaviota, administrat de Forțele Armate cubaneze.

"Acest moment marchează deschiderea unui nou capitol în istoria hotelieră cubaneză", a apreciat și Carlos Latuff, președintele grupului Gaviota, proprietar a peste 60 de hoteluri de pe insulă.

În luna martie, în ajunul unei vizite istorice în Cuba a președintelui american Barack Obama, Starwood a anunțat încheierea unor acorduri cu autoritățile cubaneze privind investiții de mai multe milioane de dolari.

În plus față de gestionarea Four Points, lanțul urmează să asigure gestionarea hotelului Inglaterra, de 83 de camere, deschis în 1875, în centrul Havanei.

De asemenea, grupul hotelier a semnat o scrisoare de intenție cu autoritățile cubaneze, pentru gestionarea unui al treilea hotel, Santa Isabel, situat tot în capitala Havana.

Sursa: Agerpress