Vanzarile Renault si Dacia au urcat la un nivel record in primul semestru din 2016

Data publicarii: 07-07-2016 | Economie

Vanzarile grupului Renault au urcat cu 13,4% in primul semestru din 2016, la nivelul record de 1,57 milioane de vehicule, in timp ce cota de piata a producatorului auto francez a crescut cu 0,3 puncte procentuale, la 3,5%, transmit Automotive World, RTTNews si Reuters.

Înmatriculările Dacia au urcat cu 9%, brandul românesc înregistrând vânzări record în primele șase luni din 2016.

Livrările Renault în Europa au înregistrat un avans de 14%, mai rapid decât cel al pieței auto în ansamblu, de 9,3%. Și cota de piață a urcat la 10,6%. În afara Europei, înmatriculările grupului francez au crescut cu 12,5%, datorită cererii solide din Africa și India.

Renault "va urmări cu atenția situația de pe piața britanică" pentru a vedea dacă există semne de încetinire în urma Brexitului, a afirmat directorul de vânzări Thierry Koskas la o conferință de presă.

Compania și-a menținut estimările privind evoluția pieței auto europene în acest an, care ar urma să înregistreze o creștere de peste 5% a vânzărilor.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpress