Blue Air: Toate zborurile catre Antalya programate pentru sambata se desfasoara in conditii normale

Data publicarii: 16-07-2016 | Economie

Toate zborurile charter ale companiei Blue Air catre Antalya programate pentru sambata se desfasoara in conditii normale, aeroportul din Antalya fiind deschis fara nicio restrictie, informeaza reprezentantii companiei printr-un comunicat de presa remis AGERPRES.

Blue Air are, împreună cu turoperatorii parteneri, programate pentru sâmbătă opt zboruri dinspre București, Iași, Cluj, Suceava și Timișoara către Antalya.

"Decizia de operare a venit în urma consultărilor avute pe parcursul nopții atât cu reprezentanții tur operatorilor parteneri, agenții noștri de handling din Antalya, cât și cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe din România. În paralel, pe parcursul zilei am fost în permanent contact cu echipajele care operau zborurile și care ne-au reconfirmat ca pe aeroportul din Antalya nu există niciun semn de presiune perceptibil, operațiunile desfășurându-se normal" se precizează în comunicat.

Șase zboruri din și către aeroportul Ataturk din Istanbul au fost anulate sâmbătă, pe aeroportul Otopeni, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Potrivit site-ului Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparținând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 și 10:00 (Turkish Airlines) și la 8:35 (TAROM).

De asemenea, și la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleași companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, și zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Activitatea pe aeroportul turcesc a fost sistată în urma tentativei de lovitură de stat militară și în zona acestuia au apărut vehicule militare, care între timp s-au retras.

Tentativa de lovitură de stat militară pare să fi eșuat sâmbătă după ce populația a răspuns apelului președintelui țării Tayyip Erdogan de a ieși pe străzi pentru a-l susține.

Premierul turc, Binali Yildirim, a anunțat, sâmbătă, în timpul unei conferințe de presă susținute la Ankara că tentativa de lovitură de stat militară din Turcia s-a soldat până în prezent cu 265 de morți și 1.440 de răniți, transmite Reuters. El a susținut că autoritățile au controlul deplin asupra situației în capitala Ankara.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: