UPDATE TAROM va opera zborul de la ora 16:25 catre Istanbul; la intoarcere vor fi preluati pasagerii cursei RO 262

Data publicarii: 16-07-2016 | Economie

Compania TAROM va opera zborul RO 263/4, cu plecare la ora 16:25, catre Istanbul, iar la intoarcere vor fi preluati pasagerii cursei RO 262, care trebuia sa ajunga la Bucuresti la ora 11:55.

* MAE: Două puncte de adunare/informare stabilite pe Aeroportul Ataturk pentru cetățenii români

"Operăm zborul RO 263/4, care pleacă la ora 16:25. Zborul de întoarcere de la Istanbul va prelua și pasagerii zborului RO 262, de azi dimineață. Recomandăm pasagerilor TAROM să se adreseze echipei care se află la poarta G17, în zona de check-in, sau, dacă se află în zona de tranzit, în proximitatea ghișeului central de informații (lângă Cafe Nero)", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al companiei, Georgeta Dinu.

Șase zboruri din și către aeroportul Ataturk au fost anulate sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia.

Potrivit site-ului Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), au fost anulate trei curse care urmau să decoleze în cursul zilei de sâmbătă, două aparținând companiei Turkish Airlines, iar una operatorului aerian român TAROM. Aeronavele urmau să decoleze la orele 5:55 și 10:00 (Turkish Airlines) și la 8:35 (TAROM).

De asemenea, și la Sosiri figurau trei curse anulate, care ar fi trebuit operate de aceleași companii aeriene. Este vorba despre zborul TK 1041 (Turkish Airlines), cu sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 01:25, zborul TK 1043 (Turkish Airlines), sosire 5:55, și zborul RO 262 (TAROM), sosire la 11:55.

Activitatea pe aeroport a fost sistată în urma tentativei de lovitură de stat militară și în zona acestuia au apărut vehicule militare, care între timp s-au retras.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că echipa Consulatului General al României la Istanbul, care s-a deplasat la Aeroportul Internațional Ataturk, oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia, în funcție de necesități, fiind stabilite două puncte de adunare/informare. Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, întreaga rețea consulară română din Turcia, inclusiv Consulatul onorific din Antalya, este activată pentru a oferi sprijin cetățenilor români.

"Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia, în funcție de necesități. Nu s-au înregistrat cazuri speciale. MAE precizează că în cadrul aeroportului au fost stabilite două puncte de adunare/informare pentru cetățenii români — pentru zona de check-in la poarta G17, iar pentru zona de tranzit — în proximitatea ghișeului central de informații, lângă Cafe Nero și Magazinul Old Bazaar. Menționăm că la aceste puncte se află echipele mobile ale Consulatului General, cu semne distinctive (veste cu însemne tricolore)", precizează MAE.

Potrivit sursei citate, la nivelul Celulei de criză sunt menținute contactele cu companiile de zbor care operează pe relația cu Turcia. Unele dintre companiile aeriene au reluat zboruri spre rutele către Antalya și Bodrum.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiștilor să mențină legătura cu operatorii de turism prin intermediul cărora au achiziționat biletele, în vederea stabilirii coordonatelor privind reîntoarcerea în țară.

"MAE face toate demersurile să fie în contact cu autoritățile turce și bulgare cu responsabilități în domeniul transportului aerian și terestru. Imediat ce vor exista clarificări privind situația transportului terestru, vom reveni cu detalii", se arată în comunicat.

Prim-ministrul turc a denunțat vineri seară o "tentativă ilegală" a unui grup din cadrul armatei, la scurt timp după închiderea parțială în direcția Asia-Europa a podului de pe Bosfor la Istanbul. Armata turcă a anunțat că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea și menține drepturile omului.

Tentativa de lovitură de stat militară pare să fi eșuat sâmbătă după ce populația a răspuns apelului președintelui țării Tayyip Erdogan de a ieși pe străzi pentru a-l susține.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: