AFM a acceptat 62 de dosare depuse de persoane juridice pentru 312 autovehicule in "Programul Rabla",

Data publicarii: Astazi, 26-07-2016 | Economie

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a analizat un numar de 115 dosare depuse de persoane juridice pentru "Programul Rabla", 62 dintre acestea fiind acceptate pentru 312 autovehicule, iar 53 de dosare au fost respinse, potrivit unui comunicat al institutiei remis, marti, AGERPRES.

"Administrația Fondului pentru Mediu publica rezultatul primei etape de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național ("Programul Rabla") și în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic ("Programul Rabla Plus") 2016. În aceasta etapa, pentru "Programul Rabla" au fost analizate un număr de 115 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 62 de dosare au fost acceptate pentru 312 autovehicule și 53 de dosare au fost respinse", se spune în comunicat.

Potrivit AFM, pentru "Programul Rabla Plus" au fost analizate un număr de 4 dosare depuse de persoane juridice. Din acestea, 2 dosare au fost acceptate pentru 5 autovehicule și 2 dosare au fost respinse.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate și respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programului "Rabla" și "Rabla Plus" 2016.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validați în Programul "Rabla" și "Rabla Plus" 2016.

Persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestații începând de miercuri, 27 iulie 2016, în termen de 5 zile. De asemenea, solicitanții respinși pot depune un nou dosar, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu, pâna la data de 21 octombrie 2016.

Sursa: Agerpress