Banca Centrala Europeana: ''Daca vreti sa adoptati euro, scrieti-l corect!''

Data publicarii: 06-12-2006
Banca Centrala EuropeanaDaca vreti sa adoptati euro, atunci scrieti corect denumirea monedei, a recomandat Banca Centrala Europeana statelor aspirante la integrarea in spatiul monetar unic european, remarca vizand, in special, Ungaria si Letonia, care au modificat scrierea denumirii monedei unice, transmite Reuters."Want to adopt the euro? Spell it properly", says ECB. In cadrul unui raport despre evolutia noilor state membre UE catre adoptarea euro, Banca Centrala Europeana a declarat ca este inacceptabil ca Letonia sa se refere la "eiro" sau ca Ungaria sa adauge un accent ascutit pe "o".

"Euro este moneda unica a statelor membre care au adoptat-o. Pentru a ii evidentia unicitatea, legislatia UE solicita o modalitate de scriere unica a cuvantului "euro", de catre intreaga comunitate", a declarat reprezentantul BCE. In cazul in care Ungaria si Letonia nu se conformeaza acestei cerinte, aceste doua state ar putea fi exluse din procesul de aderare la zona euro. Cu toate acestea, cele doua state se confrunta cu obstacole mai mari in indeplinirea cerintelor pentru integrarea in zona euro, din cauza inflatiei si imprumuturilor guvernamentale.

Banca Centrala Europeana nu i-a permis Greciei sa scrie denumirea euro in alfabetul grecesc si nici sa-si inscriptioneze cele patru litere grecesti pe bancnote.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: