Cosmote estimeaza o cota de piata de 6,5% pana la sfarsitul anului

Data publicarii: 06-12-2006
Cosmote estimeaza o cota de piata de 6,5% pana la sfarsitul anuluiOperatorul de telefonie mobila, Cosmote Romania, estimeaza o cota de piata de 6,5% pana la sfarsitul anului cu un numar de clienti care sa depaseasca un milion, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Nikolaos Tsolas. Tsolas prevede ca acoperirea retelei Cosmote va atinge 95% populatie si 82% teritoriu la sfarsitul anului in curs, iar in 2007, 98% populatie si 95% teritoriu. Reteaua Cosmote a ajuns in prezent la aproape 92% acoperire a populatiei si peste 76% acoperire teritoriala, in urma unor investitii de peste 220 de milioane euro, au declarat recent reprezentantii operatorului, precizand ca se va continua planul de investitii de 450 milioane de euro pentru primii trei ani de operatiuni.

Numarul clientilor Cosmote Romania a crescut cu 138.000 in trimestru trei si a atins aproape 670.000 la sfarsitul lunii septembrie, cifre care se corespund unei cote de 4,3% din piata de telefonie mobila romaneasca.

Majoritatea bazei de clienti a Cosmote Romania este compusa din utilizatori de servicii preplatite (circa 83%), ca urmare a ofertelor agresive ale companiei pe acest segment, se arata in acelasi comunicat.

Venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament a crescut la 6,2 euro fata de 5,4 euro inregistrat la sfarsitul lunii iunie,oficialii Cosmote precizand ca se asteapta sa continue sa creasca odata cu marirea bazei de clienti si imbunatatirea acoperirii.

Cosmote Romania a afisat, in primele noua luni ale anului, pierderi pierderi nete de 66,2 milioane euro datorita investitiilor in dezvoltarea retelei. Operatorul de telefonie mobila a inregistrat in acelasi interval venituri de 26,5 milioane de euro.

In perioada iulie - septembrie 2006 veniturile Cosmote Romania s-au ridicat la 12,5 milioane de euro , in timp ce pierderile nete s-au cifrat la 21,3 milioane de euro.

In al doilea trimestru al anului in curs, Cosmote a inregistrat venituri de 7,9 milioane de euro, iar 6,1 milioane de euro venituri a avut in trimestrul I. Operatorul elen inregistra o pierdere neta de 44,9 milioane de euro la sfarsitul semestrului I al anului 2006, pierdere de asemenea datorata investitiilor in relansarea companiei, rebranding si investitii in infrastructura.

Numarul total de utilizatori ai Grupului Cosmote in cele 5 tari in care este prezent se ridica la circa 10 milioane de utilizatori, in crestere cu peste 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: