Ambasadorul Norvegiei: Ghidul Investitorului Strain reprezinta un instrument util pentru cei care vor sa investeasca in Romania

Data publicarii: 13-09-2016 | Economie

Ghidul Investitorului Strain, prezentat recent de Guvernul Romaniei, reprezinta un instrument foarte util pentru cei care vor sa investeasca in Romania, a declarat, marti, ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, Tove Bruvik Westberg, intr-o conferinta de specialitate.

'Avem plăcerea de a organiza acest eveniment de business, împreună cu InvestRomânia. Prin intermediul acestui eveniment, promovăm construirea de relații în mediul de afaceri. În acest sens, un instrument foarte util pentru dezvoltarea mediului de business din România, cu ajutorul investițiilor străine, este reprezentat de Ghidul Investitorului Străin 2016, recent prezentat de Guvernul român. Cu ajutorul acestuia, fiecare investitor ar putea avea beneficii și succes pe piața locală', a apreciat Bruvik Westberg.

Ghidul dedicat investitorilor străini — "The Foreign Investor's Guide 2016" — a fost prezentat în ședința de Guvern din data de 10 august și urmează să fie lansat public de InvestRomania, echipa din cadrul Ministerului Economiei, care l-a realizat.

Potrivit Executivului, "ghidul este conceput cu scopul de a cuprinde, într-un singur loc, toate informațiile necesare în acest sens, adresându-se atât investitorilor existenți, cât și celor potențiali, care pot transforma avantajele competitive ale României în pârghii de creștere".

"Ghidul Investitorului Străin, componentă importantă a strategiei Guvernului de promovare a României ca destinație pentru investiții străine, dar și de debirocratizare și transparentizare a relației cu mediul de afaceri, este accesibil pe www.investromania.gov.ro oricărei persoane străine interesate să pornească o afacere în România", se precizează în comunicatul Guvernului.

Ghidul investitorului străin este redactat integral în limba engleză, fiind structurat pe șapte capitole: 'Investment Climate' (Climatul Investițional), 'Economy' (Economie), 'Business Ecosystem' (Ecosistemul de Business), 'Financing Availability' (Modalități de Finanțare), 'Employment and Labor Law' (Legislația muncii), 'Fiscal Policy' (Fiscalitate) și 'Living in Romania' (Traiul în România).

Echipa InvestRomania din cadrul Ministerului Economiei are în lucru și va finaliza, în lunile următoare, "o platformă integrată, la nivelul căreia să existe oportunitatea de a conecta investitorii străini cu furnizorii locali", iar 'în acest fel se va oferi sprijin companiilor locale din industrii-cheie (auto, IT&C, bio-economie, aeronautică, agricultură, industrii creative etc.) care urmăresc să se integreze în lanțul de valoare al companiilor străine'.

InvestRomania a lansat, în data de 19 mai 2016, website-ul dedicat investitorilor străini, care are scopul de a oferi informații despre ecosistemul economiei românești și despre oportunitățile de investiții, informează instituția.

Proiectul www.investromania.gov.ro prezintă conținutul în limba engleză și este structurat pe șapte secțiuni — 'Why invest' (De ce să investești?), 'Business in Romania' (Afaceri în România/Principalele Sectoare), 'Government Support' (Sprijin guvernamental), 'Life in Romania' (Viața în România), 'Newsroom' (știri și comunicate de presa), 'About us' (Despre noi) și 'Contact' (Contact), împărțite, la rândul lor, în subsecțiuni. Fiecare dintre acestea are menirea de a-l ghida pe potențialul investitor străin către informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, tradiții, cultură, detalii despre activitatea InvestRomania.

InvestRomania este instituția guvernamentală care are scopul de a oferi sprijin investitorilor străini în România. Obiectivul său este de a atrage și de a facilita investițiile străine directe în România.

Ambasada Norvegiei în România, în colaborare cu InvestRomânia, a organizat, marți, un eveniment de business, în care reprezentanți ai mediului de afaceri au discutat despre oportunitățile de parteneriate și dezvoltarea de noi proiecte.

Sursa: Agerpress