Romania, tot mai atractiva pe piata noilor tehnologii in Europa (TV5)

Data publicarii: 14-09-2016 | Economie

Romania ar putea deveni intr-o zi o adevarata 'Silicon Valley' a Europei, in contextul in care tara are un parteneriat economic de lunga durata cu Franta, relatiile economice dintre cele doua tari consolidandu-se mai ales in domeniul informaticii si tehnologiilor, comenteaza miercuri postul de televiziune francez TV5.

Canalul TV francez a realizat un reportaj la Brașov, unde a remarcat că vechile industrii din oraș au fost înlocuite în ultimii ani de domenii precum înaltele tehnologii și informatica.

Un element important care atrage multe companii din întreaga lume este nivelul mai redus al salariilor, ceea ce a contribuit la apariția unei noi generații de dezvoltatori economici în România.

Potențialul de dezvoltare a relațiilor economice între București și Paris a fost remarcat și cu ocazia recentei vizite efectuate în România de președintele francez Francois Hollande, care a vizitat două obiective economice importante — Laserul de la Măgurele și fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav.

Sursa: Agerpress