Sobolewski: Daca vrem sa compromitem toate obiectivele BVB, sa permitem liberalizarea totala a tranzactiilor OTC

Data publicarii: 15-09-2016 | Economie

Liberalizarea completa a tranzactiilor directe in regim extrabursier de tip OTC (over-the-counter) nu ar duce la cresterea lichiditatii pe Bursa de Valori Bucuresti, dar ar compromite toate obiectivele urmarite, a declarat, joi, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

"Avem nevoie de investitori individuali, avem nevoie de campanii noi de listare, vizăm trecerea României la statutul de piață emergentă, vrem să avem contraparte centrală, investitori cu nivel decent de educație financiară. Întrebarea este: există o decizie care, în cazul în care ar fi luată, ar fi în detrimentul tuturor acestor obiective? Da! Să permitem liberalizarea totală a tranzacțiilor OTC", a avertizat Sobolewski, într-o conferință de specialitate.

El a precizat că în România sunt permise tranzacțiile de acest tip, deși mulți susțin contrariul, iar în alte țări astfel de tranzacții nu sunt permise fără limită.

"Nu este adevărat că România nu permite tranzacțiile OTC. Nu este adevărat că alte țări din regiune permit tranzacțiile OTC fără limită. Există, însă, țări care nu permit tranzacții OTC", a subliniat oficialul BVB.

Potrivit acestuia, eliminarea condițiilor puse la tranzacțiile OTC nu va conduce la creșterea lichidității în piață.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: