ONT Carpati ia un credit de 8,5 milioane euro de la Bank of Cyprus

Data publicarii: 07-12-2006
Actionarii societatii ONT Carpati au decis contractarea, de catre societate, a unui credit in valoare de 8,5 milioane euro, pentru restituirea imprumuturilor bancare si plata unor datorii ale societatii, a anuntat, miercuri, compania, intr-un comunicat remis Rasdaq. Actionarii ONT Carpati au decis, in adunarea generala ordinara a actionarilor (AGOA), din data de 4 decembrie 2006, garantarea imprumutului care va fi contractat de la Bank of Cyprus prin gaj asupra hotelului New Montana din Sinaia, aflat in proprietatea societatii, cesiunea drepturilor de creanta-incasare care decurg din litigiul aparut intre ONT Carpati, in calitate de reclamant, si Astra Trading, BCR si AVAS, in calitate de parati, cesiunea veniturilor pe care ONT Carpati le are de incasat de la Societatea Companiilor Hoteliere Grand (GHES), proprietarul hotelului JW Marriott din Bucuresti, in cuantum de 26 milioane de euro plus dobanda aferenta, gajarea partilor sociale detinute de ONT Carpati la GHES, reprezentand 30% din capitalul social al societatii si gajarea actiunilor detinute de New Marathon LTD la ONT Carpati, reprezentand 72,9% din capitalul social al societatii.

Actionarii ONT Carpati au decis ca imprumutul contractat de la Bank of Cyprus sa fie folosit pentru efectuarea de plati pentru achitarea taxelor datorate de ONT Carpati la bugetul consolidat, pentru restituirea sumelor datorate de societate la Alpha Bank, precum si pentru achitarea sumelor datorate de catre ONT Carpati societatii Nidokan Ltd si altor furnizori.

Actionarii ONT Carpati au mai decis participarea societatii, in calitate de actionar majoritar, la constituirea unei societati comerciale cu raspundere limitata, care va functiona ca tour-operator si agentie de voiaj.

Societatea turistica ONT Carpati a inregistrat, dupa primele noua luni, pierderi de 1,92 milioane lei, la o cifra de afaceri de 9,15 milioane lei. Veniturile totale ale ONT Carpati, in primele noua luni ale anului 2006, au fost in valoare de 9,31 milioane lei, iar cheltuielile totale, de 11,21 milioane lei.

In 2005, ONT Carpati a mai contractat un credit, de trei milioane de euro, de la Bank of Cyprus, pentru achitarea datoriilor catre stat, ca si pentru lucrari de modernizare.

Actionariatul companiei ONT Carpati este format din New Marathon Tours LTD (72,90%), companie inregistrata in Cipru, Gheorghe Racaru (5,27%) si alti actionari (21,83%). Tour-operatorul ONT Carpati a fost infiintat in urma cu 70 de ani, iar parteneriatul cu New Marathon Tours LTD dateaza din anul 2000. Compania New Marathon LTD a fost infiintata in anul 1989, iar valoarea activelor sale este de peste 140 milioane dolari, compania fiind prezenta pe mai multe piete turistice, printre care Cipru, Liban, Romania si Egipt.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: