Apoximativ 1.000 de persoane au vizitat targul de cariera - Angajatori de TOP in primele doua ore de la deschidere

Data publicarii: 14-10-2016 | Economie

Aproximativ 1.000 de persoane au vizitat targul de cariera - Angajatori de TOP vineri dimineata, in primele doua ore de la deschiderea evenimentului, a declarat pentru AGERPRES Delia Moreanu, specialist in relatii publice in cadrul Catalyst Solutions, organizatorul evenimentului.

Potrivit acesteia, sunt mai mulți vizitatori decât în anii precedenți. Accesul în incinta în care este organizat târgul se face pe bază de CV, având în vedere că evenimentul este destinat exclusiv persoanelor cu studii superioare și studenților.

Potrivit organizatorilor, în acest an sunt așteptați aproximativ 10.000 de vizitatori în cele două zile de eveniment, respectiv vineri și sâmbătă.

Pe partea de ofertă, la târg participă 100 de companii, care oferă 5.000 de joburi și oportunități de carieră, 43% pentru candidați de nivel mediu sau senior. Numai pentru candidații juniori sunt deschise 450 de poziții în cadrul programelor de internship&trainee și al stagiilor de practică.

Majoritatea companiilor participante la Angajatori de TOP (98%) au poziții deschise pentru București, însă sunt și firme care vor să angajeze pentru alte orașe, respectiv Timișoara, Iași, Cluj Napoca, Brașov, Arad, Ploiești, Sibiu, Oradea, Târgu Mureș, Suceava și altele.

"Anumite companii oferă chiar pachete de relocare pentru posturile aflate în alte orașe", a explicat Delia Moreanu.

Domeniile pentru care participanții pot aplica sunt diverse, de la IT&C, servicii și BPO (outsourcing), financiar-bancar, FMCG, retail, inginerie și automotive, la turism, juridic, management — consultanță, marketing, PR, producție, resurse umane, sau vânzări.

În cea ce privește salariile oferite de angajatorii participanți la târg, acestea se plasează în jurul a 300 — 400 de euro pentru internship, 400-500 de euro pentru entry-level (mai puțin de un an experiență), 500 — 700 de euro pentru nivel mediu de experiență și 1.000 — 1.500 de euro pentru senior level.

Accesul la Angajatori de TOP București este gratuit în baza CV-ului Barcode descărcat pe www.hipo.ro și va fi permis vineri, 14 octombrie, în intervalul 10:00 — 18:00 și sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul 10:00 — 17:00, la Sala Palatului.

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.

Sursa: Agerpress