Asiguratorii au nevoie de reautorizare pentru a vinde RCA in 2007

Data publicarii: 09-12-2006
RCA in 2007Asiguratorii care au fost autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA inainte de intrarea in vigoare a noilor norme au obligatia sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA, se arata intr-un comunicat de presa al CSA remis BankNews.ro. De asemenea, in data de 7 decembrie, la sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a avut loc, in prezenta reprezentantilor societatilor de asigurare, tragerea la sorti a seriilor asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto valabile de la 1 ianuarie 2007, aferente fiecarei societati.

Conform prevederilor Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006 (publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 decembrie 2006), asiguratorii vor tipari polita de asigurare RCA si vigneta pe acelasi suport cu Cartea Verde.

Totodata, in aplicarea normelor, societatilor de asigurare le-au fost aduse la cunostinta, in aceeasi zi, caracteristicile tehnice ale suportului pe care vor tipari polita de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde, referitoare la dimensiunea acestuia, hartia si culoarea utilizate, alte elemente. Culoarea Cartii Verzi (fata/verso) va fi aceeasi ca cea utilizata pana in prezent, respectiv verde. Polita de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde sunt detasabile, fiind separate de linii de tip perfor.
Macheta orientativa a suportului care cuprinde forma, continutul si seria politei de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde, precum si caracteristicile tehnice sunt prezentate in pagina de Internet a CSA, la adresa csa-isc.ro.

In conformitate cu prevederile art. 18 alin.(2) din Normele mentionate, asiguratorii care au fost autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA inainte de intrarea in vigoare a acestor norme au obligatia sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA.

Cererile de mentinere a autorizatiei, insotite de documentatia prevazuta de norme, se solutioneaza in termen de 5 zile de la inregistrarea acestora la registratura CSA.

Redactia BankNews.ro