ANAF actualizeaza procedura de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti ce desfasoara activitate in Romania prin sedii permanente

Data publicarii: 27-10-2016 | Economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala actualizeaza procedura de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente precum si Formularul 013 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente".

Conform unui comunicat al ANAF remis, joi, AGERPRES, prin noul proiect se propune adaptarea procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, a formularului 013, precum și a instrucțiunilor de completare a acestuia, la noile prevederi ale Codului de procedură fiscală și ale Codului fiscal.

Contribuabilii nerezidenți, care desfășoară activități pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, odată cu depunerea declarației de înregistrare fiscală, au obligația să indice sediu permanent desemnat, potrivit dispozițiilor din Codul fiscal. În cazul înregistrării fiscale, declarația de înregistrare fiscală se depune la organul fiscal în raza căruia se află sediul permanent ce urmează a fi desemnat.

"Urmare a intrării în vigoare a dispozițiilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, precum și a Legii nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare, se impune actualizarea temeiului de drept și a referințelor legislative din conținutul "Declarației de înregistrare fiscala/Declarației de mențiuni pentru contribuabilii nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente" formularul 013, și instrucțiunilor de completare a acestuia, precum și din procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenți care desfășoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente", se menționează în comunicat.

Sursa: Agerpress