Romgaz a incheiat doua contracte cu Electrocentrale Bucuresti pentru livrarea gazelor pana la 30 noiembrie 2016

Data publicarii: 03-11-2016 | Economie

Producatorul national de gaze, Romgaz, a incheiat doua contracte cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) pentru livrarea gazelor pana la data de 30 noiembrie 2016, se arata intr-un raport transmis de Romgaz Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, primul dintre contracte, cu numărul 32 din 31.10.2016, prevede vânzarea de gaze către ELCEN pe piața concurențială, pentru clienții non-casnici, adică la un preț negociat bilateral între cele două companii. Valoarea contractului este de 5.675.480,80 lei, cu TVA. Contractul prevede plata în avans, iar factura de regularizare este scadentă în 30 de zile de la data emiterii. Contractul a fost încheiat pentru perioada 1 — 30 noiembrie 2016.

Pentru aceeași perioadă este valabil și al doilea contract, cu numărul 33 din 31.10.2016, privind furnizarea de gaze pe piața concurențială, pentru producători de energie termică, adică la un preț reglementat. Valoarea contractului, cu TVA, este 4.845.105,20 lei. Plata este, de asemenea, în avans, iar factura de regularizare este scadentă în 30 de zile de la data emiterii.

La mijlocul lunii trecute, reprezentanții ELCEN declarau, pentru AGERPRES, că poartă discuții permanente cu Romgaz pentru ca alimentarea cu gaze a centralelor din Capitală să nu fie afectată în timpul sezonului rece.

"În vederea asigurării agentului termic pentru iarna 2016 — 2017, Electrocentrale București (ELCEN), societatea care produce energia termică pentru București, aflată în prezent în procedură de insolvență, informează că va continua să depună toate eforturile pentru a asigura plata gazelor necesare producerii energiei termice furnizate populației din Capitală", spun reprezentanții companiei.

Guvernul a adoptat în ședința din 5 octombrie o Ordonanță de urgență privind crearea unui cont escrow unde vor fi virate sumele alocate din bugetele locale în scopul acoperirii diferenței de preț pentru producerea energiei termice în sistem centralizat, sume care vor merge direct către producătorii și furnizorii de energie termică. ELCEN, producătorul de energie termică pentru București, și RADET, furnizorul și distribuitorul de energie termică, au intrat în insolvență la începutul lunii octombrie.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: