Pislaru: Banii cheltuiti pentru imbunatatirea serviciilor sociale reprezinta investitii, care duc la preventie

Data publicarii: 03-11-2016 | Economie

Guvernul vrea sa imbunatateasca serviciile sociale, dar pentru asta are nevoie de oameni bine platiti si care sa se bucure de recunoastere sociala, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, in cadrul unei dezbateri pe teme de politici sociale.

"Suntem într-un proces de trecere către un sistem social care înțelege nevoile oamenilor și când venim cu astfel de politici insistăm pe calitatea serviciilor necesare. Dacă Guvernul vrea să îmbunătățească serviciile, avem nevoie de oameni care să facă asta. Dar sunt acești oameni motivați? Trebuie să începem cu veniturile acestora, dar și mai importantă este recunoașterea socială a acestora. Trebuie să înțelegem că cheltuirea banilor pentru îmbunătățirea acestor servicii reprezintă investiții, nu simple cheltuieli. Asta înseamnă prevenție, care, în final, duce la scăderea cheltuielilor, nu la creșterea acestora", a explicat Pîslaru.

Potrivit acestuia, nu există modalitate mai bună de a dezvolta o țară, decât atacând problemele de coeziune. "Dacă România vrea să obțină un viitor strălucit, inclusiv din punct de vedere economic, dacă vrea să recupereze decalajele față de țările Uniunii Europene, una dintre condiții va fi capacitatea noastră de a lucra împreună", a mai spus ministrul Muncii.

El a mai atras atenția că România este o țară a paradoxurilor, cu o creștere economică "remarcabilă, de aproape 6% în acest an", dar și cu un grad ridicat de sărăcie. Ministrul Muncii a reamintit, în acest context, că 40% din populația României se află într-o situație vulnerabilă.

"Nu mai ținem lucrurile ascunse! Nu suntem mândri de această situație, dar nu mai vrem să o ascundem", a subliniat ministrul citat.

În opinia sa, Guvernul a făcut pași importați în ceea ce privește politicile sociale, dar continuarea acestora este mult mai importantă. "Sper ca, în viitor, mediul academic din România să nu mai vină la astfel de conferințe doar pentru a împărtăși metode de combatere a sărăciei, ci să vină și cu bune practici dezvoltate de România", a adăugat Dragoș Pîslaru.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: