Anca Dragu, la Ecofin: Consider ca a fost facut un pas important in vederea combaterii evaziunii fiscale

Data publicarii: 08-11-2016 | Economie

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a sustinut, marti, la reuniunea Ecofin, pozitia Romaniei privind planurile Comisiei Europene de reformare a regimului fiscal al companiilor din Uniunea Europeana, in sensul dezvoltarii unui sistem echitabil si favorabil cresterii.

"Am apreciat propunerile lansate de Comisia Europeană privind combaterea planificării agresive și soluționarea disputelor legate de dubla impunere. Acestea sunt instrumente utile pentru o fiscalitate corectă și pentru a combate diferitele forme de abuz', a declarat ministrul Finanțelor.

Discuțiile din cadrul Consiliului Ecofin pe tema criteriilor și a procesului de stabilire a listei Uniunii Europene cu jurisdicțiile necooperante în domeniul fiscal s-au încheiat cu un acord, iar miniștrii au subliniat importanța demarării lucrărilor la nivel tehnic de la începutul anului 2017.

În declarația de la reuniunea Ecofin, ministrul Anca Dragu a afirmat că 'președinția și celelalte state membre au depus eforturi susținute pentru atingerea unui consens în privința acestor criterii".

"Consider că a fost făcut un pas important, pe linia eforturilor consolidate ale UE pentru creșterea transparenței, în vederea combaterii evaziunii fiscale", a adăugat ea.

Pe agenda reuniunii au mai fost înscrise teme precum Concluziile privind statisticile UE, raportul Curții Europene de Conturi privind implementarea bugetului UE 2015, implementarea Uniunii Bancare, stadiul dosarului referitor la Directiva privind combaterea spălării banilor.

Sursa: Agerpress