Adrian Vasilescu: Poate ca alegerea lui Trump in SUA a marcat o granita de sistem

Data publicarii: 10-11-2016 | Economie

Alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA a marcat o granita de sistem iar acum ne aflam in fata unui nou ciclu istoric de 100 de ani, a declarat joi Adrian Vasilescu, consilier Strategie in Banca Nationala a Romaniei (BNR), care a precizat ca face declaratii in nume personal.

"Schimbarea din SUA pune foarte multe probleme în fața noastră aici în estul Europei. S-a spus ieri că cel mai bun documentar despre întâmplările din America l-a făcut BBC și spune că, dacă Trump nu ar fi ieșit președinte, jumătate din populația Americii trebuia să-și găsească o altă țară sau alte țări. Noi spunem că dacă Trump a ieșit președinte poate jumătate din lume ar trebui să se gândească la o altă planetă. E o figură de stil pentru că nu avem unde să plecăm de aici iar noi poate că facem parte din această jumătate de lume care trebuie să gândească în viitor și să se întrebe ce va fi", a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, lumea este în fața unei mari necunoscute.

"Suntem în fața unei mari necunoscute. Poate că alegerea lui Trump în SUA a marcat o graniță de sistem. Vorbim de mai multă vreme de cicluri istorice de 100 de ani. A fost unul care a început cu congresul de la Viena din 1815 și s-a încheiat cu primul război mondial, al doilea a început în primul război mondial și se termină în zilele noastre. Ne pregătim pentru încă un ciclu de 100 de ani și ne trezim în fața acestui ciclu. Asta este opinia mea nu a Băncii Naționale a României", a mai afirmat Adrian Vasilescu.

Sursa: Agerpress