Presedintele FPTR: Vrem sa asezam Romania pe harta turismului mondial; este nevoie de romani care cred in sacrificii

Data publicarii: 18-11-2016 | Economie

Romania trebuie repusa pe harta turismului mondial, asa cum era odata, dar pentru aceasta este nevoie de romani care cred in sacrificii, a declarat, joi, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, la Gala Turismului Romanesc, editia 2016.

'Este foarte plăcut să fii în slujba țării. Este nevoie de români care cred în sacrificii, care cred în muncă, care cred că viitorul este de partea lor. Acum vrem să tragem o linie, să vedem tot ce am făcut bine în anul 2016, pentru că ceea ce am făcut rău știm cu toții. Dar au fost și lucruri bune. Noi, patronatele și patronii suntem cei care nu dormim pentru că dorim să facem față provocărilor de pe piața internațională, în special țărilor concurente. Dorim cu toți să lucrăm în echipă pentru că turismul nu are culoare politică. Turismul are culoarea tricolorului românesc', a spus Murad.

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc a subliniat că toți actorii implicați în dezvoltarea turismului își doresc ca România să devină o destinație de călătorie pentru cât mai mulți oameni din întreaga lume.

'Pentru asta este nevoie de un concurs de idei bune. În spatele nostru bate la ușă generația viitoare pentru care, noi, patronii din turism, dorim să lăsăm o imagine bună, o investiție frumoasă, o Românie așa cum ne dorim cu toții', a adăugat Mohammad Murad.

Gala Turismului Romanesc este un eveniment care promovează turismul din România și are ca obiectiv stimularea investitorilor din industria turistică, evidențiind și promovând realizările acestora.

'2016 a fost un an greu care nu s-a terminat încă pentru că la stat, pe ultima sută de metri, ești ca un cal de bătaie. Atunci trebuie să finalizezi multe lucruri. Anul acesta am vrut să aveți în Autoritatea Națională pentru Turism un partener viabil, un partener activ, pe care să îl găsiți întotdeauna la capătul celălalt al firului, al unui demers de orice fel', a susținut președintele ANT, Anca Pavel-Nedea.

Aceasta consideră că pentru a face performanță și a fi eficient este nevoie de timp, deși sistemul actual nu a permis mereu acest lucru.

'Am făcut performanță făcând management în tranșee, făcând hei-rup. Și acesta este un lucru pe care nu trebuie să-l mai permitem în viitor. Oamenii care își sacrifică o viață bună în privat și aleg administrația centrală, o fac pentru țară, pentru industrie, o fac din credință dincolo de toate, să dea o partea din energia lor. Nu știu dacă am făcut asta, dar am făcut tot ce am putut pentru asta', a precizat Anca Pavel-Nedea.

Președintele ANT susține că munca sa s-a concretizat în realizarea a 50 de parteneriate pentru promovarea României, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, precum și în caravane care au dat o formă nouă managementului integrat al destinațiilor.

'Am lucrat cu partenerii din mediul privat să construim un manual, un model pentru implementarea managementului integrat în destinații turistice în România. Am făcut foarte multe proiecte de lege în parteneriat cu mediul privat, precum strategia ecoturismului, actualizarea turismului de sănătate, cicloturism. Avem multe proiecte în lucru și nu vrem să acceptăm această pauză pentru că trebuie să facem multe pentru turism', a subliniat Anca Pavel-Nedea.

În cadrul Galei Turismului au fost premiate cele mai reprezentative locații și servicii de turism de pe tot teritoriul României și au fost acordate premii de excelență pentru realizările care au contribuit la dezvoltarea și promovarea turismului.              Evenimentul a fost organizat de Federația Patronatelor din Turismul Romanesc, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai centrelor de informare turistică (CNIPT), instituțiilor culturale, asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, ai Camerei de Industrie a României, organizațiilor neguvernamentale (ONG) cu activitate în domeniul turismului, agenți economici, reprezentanți ai consiliilor județene care au fost premiați pentru proiectele lor turistice.

Sursa: Agerpress