Metrorex: Traficul in intersectia Drumul Taberei cu strada Lt Nicolae Gaina, deschis de luni pe trei benzi

Data publicarii: 22-11-2016 | Economie

Metrorex a finalizat lucrarile la Centrala de Ventilatie din intersectia Drumul Taberei cu strada Lt. Nicolae Gaina, de pe Magistrala 5, de luni circulatia rutiera in zona fiind redeschisa pe trei benzi pe sens.

Conform unui comunicat al companiei, carosabilul și trotuarele din zonă au fost aduse la starea inițială, iar instalația de semaforizare a intersecției a fost pusă în funcțiune.

"Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, rapidă și directă, ceea ce va genera o creștere a atractivității rețelei de metrou și implicit va degreva transportul de suprafață atât public, cât și privat", precizează reprezentanții companiei.

Duminică, Metrorex va organiza Ziua Porților Deschise la noile stații de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 și Orizont de pe Magistrala 5.

Proiectul "Linia de metrou Magistrala 5: Secțiunea Râul Doamnei — Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiței" se încadrează în Programul Operațional Sectorial — Transport, Axa prioritară 2 — Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport și în Domeniul major de intervenție 2 — Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare naționale și a serviciilor pentru călători.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri și va număra zece stații: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiței, Valea Argeșului și Râul Doamnei.

Proiectul prevede ca, până în anul 2017, să fie pusă în funcțiune Secțiunea 1, cuprinsă între Râul Doamnei și Eroilor, până în 2023 Secțiunea 2 (Eroilor — Piața Iancului), iar până în 2028 Secțiunea 3 (Piața Iancului — Pantelimon).

Valoarea lucrărilor pe secțiunea Râul Doamnei — Eroilor este estimată la 570 milioane de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: