Rompetrol Moldova estimeaza pentru 2016 o cifra de afaceri de peste 150 de milioane de dolari

Data publicarii: 25-11-2016 | Economie

Trimisul special al AGERPRES, Nicoleta Gherasi, transmite: Rompetrol Moldova estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 150 de milioane de dolari, volumele de carburanti vandute consemnand o crestere cu 12%, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Felix Crudu Tesloveanu.

"Față de anul trecut, am înregistrat o creștere a volumelor vândute cu 12%. Comparativ cu 2012, când a fost atins nivelul critic, am dublat volumele vândute. De asemenea, ne-am dublat cota de piață față de acum cinci ani. Cifra de afaceri este dublă raportat la 2012, când a fost de 80 de milioane de dolari. Anul acesta, vom trece de 150 de milioane de dolari. Suntem lideri pe piața de distribuție a carburanților din Republica Moldova, unde vindem produse de la Petromidia. Vindem atât prin stațiile noastre, dar și la alți jucători de pe piață, și în agricultură, construcții etc.", a explicat acesta.

Felix Crudu Tesloveanu a subliniat că marja de profit a fost redusă față de anul trecut, ca urmare a intrării în vigoare, în luna iunie, a unui mecanism de fixare a prețului maxim la pompă, care se modifică o dată la două săptămâni, în funcție de cotațiile internaționale, de cursul leului moldovenesc etc.

"O dată la două săptămâni, ne ajustăm prețurile, dacă este necesar. Alinierea la acest mecanism este condiția de bază pentru a funcționa pe piața din Moldova", a subliniat oficialul Rompetrol.

Potrivit acestuia, compania se află în top 3 importatori din Republica Moldova.

Anul acesta, Rompetrol a deschis 12 stații de carburanți în Republica Moldova, ajungând la un număr de 77 de stații, din care 30 în Chișinău, urmând ca, în 2017, să fie deschise încă șapte.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: