Petrescu (CNPR): Listarea Postei Romane necesita un proces de curatare a trecutului si o buna reglementare a serviciilor postale

Data publicarii: 29-11-2016 | Economie

Listarea Postei Romane necesita un proces de curatare a trecutului si o buna reglementare a serviciilor postale, iar factorii de decizie trebuie sa se alinieze in luarea unor masuri ce pot ajuta institutia sa prospere, a declarat, marti, in cadrul dezbaterii Golden Telecom Day, organizata de publicatia Comunicatii Mobile, Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Nationale "Posta Romana" (CNPR).

"La 9 luni, suntem o companie cu indicatori economici buni. Noi nu facem altceva decât să transferăm acest profit în a manageria trecutul. Avem în continuare datorii foarte mari și negociem cu beneficiarii aceste datorii. Până nu putem clarifica ce înseamnă trecutul, niciodată nu putem aspira la un viitor. Listarea Poștei Române necesită un proces de curățare a trecutului, o bună reglementare a serviciilor poștale. Sunt lucruri care exclud capacității decizionale a directorului general. Dacă nu avem totul curat, nu vom putea aspira la o listare a Poștei. Anul 2017 trebuie să aducă o clarificare a cadrului în care activează Poșta Română. Politica de reglementare a companiei și factorii de decizie trebuie să se alinieze pentru a prospera. Compania Națională Poșta Română are o serie de segmente pe care își fluidizează activitatea. Este nevoie de retransformarea Poștei Române, dintr-o companie care nu avea o percepție foarte bună, la un nivel care poate oferi un randament corect cetățenilor români", a spus Petrescu.

Potrivit șefului Poștei Române, anul viitor unul dintre punctele de interes aflat pe lista de priorități a instituției pe care conduce se referă la zona de reglementare.

"2017 este un an care are o serie de repere și încep cu zona de reglementare. Sunt semnale că această politică de reglementare își însușește politica europeană și ne pune pe un loc corect în raport cu partea privată. Evident, că un alt palier de activitate este zona de mitigare a trecutului poștei. Noi baleăm zilnic între șoc, groază, butuci și lansarea unor servicii noi. Nu cred că există un manager care să se ocupe de problemele Poștei, așa cum mi-aș dori eu. Din păcate, nu putem ignora trecutul și el este acolo cu mine în birou și se manifestă. Anul 2014 a fost unul cu profit, 2015 ar fi fost al fel, dacă nu venea amenda de la Consiliul Concurenței. Eu țin foarte mult ca situația financiară a Poștei să fie redată într-un raport de audit curat", a subliniat Alexandru Petrescu.

Publicația Comunicații Mobile, care aniversează 18 ani de existență, organizează, marți, dezbaterile anuale Golden Telecom Day și ediția cu numărul 13 a Galei de decernare a premiilor IT&C ale industriei românești.

Potrivit organizatorilor, evenimentul Golden Telecom Day reprezintă o sinteză a celor mai importante realizări din 2016 și proiecțiile pentru anul 2017. Dezbaterile vor continua cu decernarea Premiilor IT&C ale industriei românești — Gala Comunicațiilor Mobile 2016.

Pe durata întregii Gale va fi deschisă Expoziția de carte tehnologică pentru segmentul B2B din România.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: