Marinescu (ANCOM): Colaborarea dintre operatorii de comunicatii din Romania pentru dezvoltarea retelelor, un lucru bun

Data publicarii: 29-11-2016 | Economie

Operatorii de comunicatii din Romania colaboreaza intens pentru a-si dezvolta mai repede retelele, iar acest lucru este unul foarte bun si tendinta se va adanci, a declarat, marti, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), in cadrul dezbaterii Golden Telecom Day, organizata de publicatia Comunicatii Mobile.

"Suntem la un moment de bilanț (...) Un element important al acestui an a fost Strategia pentru comunicații digitale 2020 (...) Cum arată viitorul? Aproape toată lumea se va uita la telefon, va filma, deci evoluția tehnologică este evidentă (...) în România, tendința este că cererea de servicii va deveni mult mai diversificată. Vom avea oameni care vor folosi comunicațiile electronice, dar vor fi oameni destui care nu vor face acest lucru. În acest sens, administrația centrală și locală au rolul de a promova această tendință. Am văzut administrații locale care prin fonduri europene au implementat proiecte, prin care trec cu mașina printre blocuri și citesc din mers contoarele, de exemplu. Nu mai contează că vorbești pe telefonia clasică sau prin aplicații. Distanța dintre cele două se va estompa. O a treia tendință este legată de partajarea infrastructurii. Vedem în România cum operatorii colaborează pentru a-și dezvolta mai repede rețelele, iar asta este foarte bine. Această tendință se va adânci și va fi un lucru bun. Operatorii de comunicații electronice vor intra și în alte industrii și vor încerca să valorifice avantajele pe care le dau comunicațiile digitale", a spus Marinescu.

Publicația Comunicații Mobile organizează, marți, dezbaterile anuale Golden Telecom Day și ediția cu numărul 13 a Galei de decernare a premiilor IT&C ale industriei românești.

Potrivit organizatorilor, evenimentul Golden Telecom Day reprezintă o sinteză a celor mai importante realizări din 2016 și proiecțiile pentru anul 2017. Dezbaterile vor continua cu decernarea Premiilor IT&C ale industriei românești — Gala Comunicațiilor Mobile 2016.

Pe durata întregii Gale va fi deschisă Expoziția de carte tehnologică pentru segmentul B2B din România.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: