ANRC amana cu un an reducerea tarifelor de interconectare cu Vodafone si Orange

Data publicarii: 12-12-2006
ANRC a adoptat deciziile de amanare a aplicarii celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor Orange Romania si Vodafone Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Tarifele maxime de interconectare ce pot fi practicate de Orange Romania si Vodafone Romania incepand cu 1 ianuarie 2007 vor fi de 7,21 eurocenti pe minut. Etapa a doua de reducere va fi amanata cu un an, astfel ca nivelul tarifar de 6,40 eurocenti pe minut stabilit initial pentru inceputul anului 2007 va fi aplicat de la 1 ianuarie 2008.

ANRC sustine corectitudinea modelului aplicat, nivelul maximal de 5,03 eurocenti pe minut la care vor ajunge tarifele de interconectare la finalul acestei perioade de tranzitie, stabilita pentru 1 ianuarie 2009, fiind mentinut in continuare.

Prin prisma dezideratului de armonizare la nivel european, in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ANRC a decis amanarea cu un an a etapei de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele de telefonie mobila, programata pentru 1 ianuarie 2007. Au fost luate in calcul nivelul si evolutia tarifelor de terminare a apelurilor in retelele mobile in Statele Membre ale Uniunii Europene si faptul ca tarifele de terminare in retelele celor doi operatori se afla deja la cel mai mic nivel din Europa.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: