Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi reconectata vineri seara la Sistemul Energetic National

Data publicarii: 06-01-2017 | Economie

Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi resincronizata vineri seara la Sistemul Energetic National, a anuntat SN Nuclearelectrica SA.

"Decizia de reconectare a Unității 1 la SEN este luată în consultare cu Dispecerul Energetic Național, pe fondul tendinței de stabilizare a condițiilor meteorologice în zona Dobrogea, conform prognozei comunicate de Administrația Națională de Meteorologie, condiții care reduc riscul apariției unor noi perturbații în SEN", informează SN Nuclearelectrica SA într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Unitatea 1 a fost deconectată automat de la Sistemul Energetic Național în această dimineață, la ora 8:25, din cauza unei perturbații pe o linie de evacuare putere de 400KV în SEN, aparținând operatorului de transport al energiei electrice, în urma condițiilor atmosferice severe din zona Dobrogei.

"Perturbația a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unității 1 de la SEN, reactorul rămânând în funcțiune la un nivel redus de putere, pregătit pentru reconectare în orice moment. Pe perioada opririi, sistemele centralei au funcționat conform proiectului și nu a existat niciun impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populației și a mediului înconjurător", se menționează în comunicat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: