Alimentarea cu gaze naturale a tarii se desfasoara in conditii normale, cu probleme izolate in judetul Timis

Data publicarii: 08-01-2017 | Economie

Alimentarea cu gaze naturale pe teritoriul tarii se desfasoara in conditii normale, cu probleme izolate in judetul Timis, din cauza temperaturilor foarte scazute, au declarat, duminica, pentru AGERPRES, reprezentantii principalilor furnizori si distribuitori din tara.

"În momentul de față, distribuția gazelor naturale în aria de activitate a Delgaz Grid se desfășoară în condiții normale, presiunea din rețea fiind la parametri normali. Izolat sunt semnalate probleme în alimentarea cu gaze naturale în localitățile Dumbrăvița, Sânnicolau Mare și Deta din județul Timiș, pe fondul temperaturilor foarte scăzute din această perioadă", au precizat reprezentanții Delgaz Grid, fostul E.ON Distribuție, care gestionează rețeaua de distribuție a gazelor din jumătatea de nord a țării.

Echipele de intervenție ale companiei sunt pregătite să intervină pentru a soluționa problemele apărute. "Rugăm consumatorii să solicite intervenția echipelor companiei când constată disfuncționalități în alimentarea cu gaze naturale la următoarele numere de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele rețele de telefonie fixă și mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din rețeaua Telekom și cu tariful operatorului din toate celelalte rețele de telefonie)", se mai arată în răspuns.

Nici în jumătatea de sud a țării nu sunt probleme în alimentare cu gaze, presiunea fiind în limite normale, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanții Engie România (fosta GDF Suez România).

"ENGIE România a luat toate măsurile necesare pentru alimentarea cu gaze naturale a clienților săi. Chiar dacă sistemul de gaze cunoaște tensiuni, în zona noastră situația este sub control. Rămânem vigilenți și în zilele următoare, date fiind temperaturile foarte scăzute anunțate", au adăugat reprezentanții companiei.

Sursa: Agerpress