Consiliul ASF a aprobat majorarea capitalului social al societatii Asirom VIG cu suma de 84,57 milioane lei

Data publicarii: 18-01-2017 | Economie

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, miercuri, majorarea capitalului social al societatii Asigurarea Romaneasca - Asirom Vienna Insurance Group cu suma de 84,57 milioane lei, avand ca efect consolidarea capacitatii financiare a companiei.

Potrivit unui comunicat al ASF, capitalul social al Asirom VIG a ajuns la 424,939 milioane lei, de la 340,369 milioane de lei.

"Înainte de închiderea exercițiului financiar la 31.12.2016 și de aprobarea majorării de capital, rata de solvabilitate (SCR) era de 155%, iar rata capitalului minim (MCR) era de 449%", precizează ASF.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat în ședința de miercuri numirile lui Jean-Yves Roger Marie Le Berre pentru un nou mandat în calitate de membru — vicepreședinte al Consiliului de Supraveghere la societatea AXA Life Insurance, a lui Bruno Charles Paul Dufraisse în calitate de membru — președinte, a lui Alice Chantal Marie Garcet în calitate de membru — vicepreședinte și a lui Daniel Buta în calitate de membru pentru noi mandate în cadrul directoratului la societatea AXA Life Insurance.

În plus, a fost avizat proiectul de colaborare între Autoritatea de Supraveghere Financiară prin intermediul Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nonbancar (SAL-Fin) și Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB).

"Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare nebancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe", afirmă ASF.

ASF este autoritatea națională pentru reglementarea și supravegherea piețelor asigurărilor, a pensiilor private, precum și a pieței de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcționare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanți.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: