Daniela Pescaru: Curtea de Conturi face un audit la Ministerul Finantelor cu privire la rectificarile bugetare de anul trecut

Data publicarii: 19-01-2017 | Economie

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Daniela Pescaru, a declarat joi ca la MFP se afla, de cateva zile, o misiune de audit a Curtii de Conturi pe tema celor doua rectificari bugetare pozitive de anul trecut, efectuate de Guvernul Ciolos.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"În cadrul Ministerului Finanțelor se află o misiune de audit a Curții de Conturi pe această temă — cele două rectificări bugetare de anul trecut. Datele nu sunt încă definitive nici pe execuție, urmează ca după ce Curtea de Conturi va finaliza acțiunea de audit să primiți unele informații. Și ei se focusează pe întrebările care au fost puse în cadrul comisiilor parlamentare", a spus Daniela Pescaru, în cadrul audierii sale de către membrii Comisiilor de buget ale Camerei Deputaților și Senatului, care fac o anchetă parlamentară cu privire la rectificările bugetare pozitive de anul trecut.

Ea a menționat că evaluarea veniturilor potențiale ale bugetului general consolidat se realizează de o direcție specializată din Ministerul Finanțelor.

Potrivit acesteia, nu se știu încă veniturile definitive realizate la buget pe anul trecut, iar aceste date vor fi cunoscute pe 25 ianuarie, când Ministerul Finanțelor pune pe site execuția pentru luna anterioară.

"Ținta noastră principală, a Departamentului buget la care lucrez, la elaborarea bugetului, este să nu derapăm de la ținta de deficit propusă. Pe anul trecut am avut o țintă de deficit în termeni cash de 2,8%. După aceste estimări preliminate, deficitul a fost de circa 2,59%", a arătat aceasta.

Daniela Pescaru a explicat că în decembrie 2016 veniturile la buget au fost mai mici, comparativ cu luna decembrie 2015, cu 7.968,9 milioane de lei.

"Veniturile realizate în luna decembrie și noiembrie 2016 sunt mult sub cele la care eu mă așteptam, dar până la primirea tuturor informațiilor privind execuția bugetară nu pot să spun care a fost motivul", a adăugat Pescaru.

Sursa: Agerpress