Fitch a confirmat ratingul pentru Bucuresti la "BBB minus", cu perspectiva stabila

Data publicarii: 21-01-2017 | Economie

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda locala atribuite orasului Bucuresti la "BBB minus", ambele cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

De asemenea, calificativul pe termen scurt în valută și monedă locală a fost confirmat la "F3".

Confirmarea ratingurilor reflectă performanța operațională solidă a Bucureștiului, nivelul datoriei în linie cu ratingul atribuit și baza solidă de impozitare, apreciază Fitch. Agenția a luat în considerare funcția Bucureștiului de centru economic și financiar cu mult peste media națională.

Ratingurile reflectă și necesitățile ridicate de investiții și incertitudinile privind datoriile, apreciază agenția de evaluare financiară.

Scenariul de bază al Fitch este că performanța orașului va rămâne stabilă în perioada 2017-2018, Bucureștiul fiind mai puțin dependent de transferurile de TVA.

În urma alegerilor locale din iunie 2016 există un nou primar și unele incertitudini rămân în privința cheltuielilor de capital, estimează agenția. Guvernul vrea să dezvolte suplimentar infrastructura orașului și în special infrastructura rutieră, dar nu a fost aprobat planul final de investiție pentru 2017.

Sursa: Agerpress