Trei din patru angajati romani considera ca nu pot exista birouri fara imprimante (studiu)

Data publicarii: 26-01-2017 | Economie

Circa trei din patru angajati romani considera ca nu pot exista birouri fara imprimante, in medie un angajat imprimand 38 de pagini pe zi, reiese dintr-un studiu de specialitate, remis, joi, AGERPRES.

'În România, 86% dintre respondenți consideră imprimantele 'esențiale' pentru o activitate eficientă și 72% dintre persoanele chestionate spun că 'nu pot exista birouri fără imprimarea pe hârtie'. Participanții din România au indicat că imprimă în medie 38 de pagini pe zi, cele mai populare documente imprimate fiind contractele (56%), rapoartele și broșurile (45%), dar și documentele atașate e-mail-urilor (41%)', se arată în document.

La nivelul tuturor celor 14 țări participante la studiul realizat de Coleman Parkes pentru Epson Europe, modul de utilizare al imprimării se schimbă și aproape jumătate dintre toate printurile folosite în prezent fie se transformă imediat în deșeuri (17%), fie sunt utilizate un timp foarte scurt (29%).

'Asta nu înseamnă că imprimarea este mai puțin valoroasă, pentru că peste o treime dintre angajații intervievați (36%) au declarat că productivitatea lor ar scădea dacă nu ar mai putea să imprime. Este un lucru ce trebuie luat în considerare de companiile angajatoare, 95% dintre acestea având în politica lor protejarea mediului înconjurător drept un obiectiv important', menționează sursa citată.

În România, studiul a fost realizat pe un eșantion de 100 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Cei mai mulți dintre respondenți sunt angajați în sectorul privat, în companii din București și au poziții de middle-management.

Cele 14 țări cuprinse în studiu sunt Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Africa de Sud, Israel, Grecia.

Sursa: Agerpress